Muffins als ontbijt, dat kan! Bekijk hier het basisrecept voor deze havermout muffins. Tip: voeg eens blauwe bessen, walnoten of cacaonibs toe, hmmm!
Oat muffins-main

SUPER ONTBIJT MUFFINS

havermout muffins ontbijt recepten

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 25 min

Niet alleen lekker voor het ontbijt! Het basisrecept is te gebruiken voor allerlei toevoegingen naar eigen smaak. Tip: Voeg eens blauwe bessen, cacaonibs of gehakte walnoten toe. Deze voeg je toe samen met de banaan.

  • Voor ongeveer 12 muffins: 
  • 100 gram Quaker Havermout
  • 50 ml water
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 125 ml amandelmelk
  • 2 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • scheutje zonnebloemolie of citroenolie
  1.  Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Breng het water aan de kook en roer de Quaker Havermout hier doorheen. Laat het mengsel 20 minuten rusten.
  3. Scheid de eidooiers van het eiwit en klop het eiwit stijf op.
  4. Prak de rijpe banaan.
  5. Mix de dooiers met de amandelmelk.
  6. Voeg het bakpoeder, de kaneel, het snufje zout en de olie aan het mengsel toe.
  7. Lepel de Quaker Havermout en de banaan zachtjes door het mengsel.
  8. Spatel daarna het eiwit door het mengsel.
  9. Schep het mengsel in papieren of in siliconen muffinvormen en bak de muffins in 25 minuten gaar (als je er met een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt, is de muffin gaar).
Muffins als ontbijt, dat kan! Bekijk hier het basisrecept voor deze havermout muffins. Tip: voeg eens blauwe bessen, walnoten of cacaonibs toe, hmmm!
Oat muffins-main

SUPER ONTBIJT MUFFINS

havermout muffins ontbijt recepten

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 25 min

Niet alleen lekker voor het ontbijt! Het basisrecept is te gebruiken voor allerlei toevoegingen naar eigen smaak. Tip: Voeg eens blauwe bessen, cacaonibs of gehakte walnoten toe. Deze voeg je toe samen met de banaan.

  • Voor ongeveer 12 muffins: 
  • 100 gram Quaker Havermout
  • 50 ml water
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 125 ml amandelmelk
  • 2 tl (wijnsteenzuur)bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • scheutje zonnebloemolie of citroenolie
  1.  Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Breng het water aan de kook en roer de Quaker Havermout hier doorheen. Laat het mengsel 20 minuten rusten.
  3. Scheid de eidooiers van het eiwit en klop het eiwit stijf op.
  4. Prak de rijpe banaan.
  5. Mix de dooiers met de amandelmelk.
  6. Voeg het bakpoeder, de kaneel, het snufje zout en de olie aan het mengsel toe.
  7. Lepel de Quaker Havermout en de banaan zachtjes door het mengsel.
  8. Spatel daarna het eiwit door het mengsel.
  9. Schep het mengsel in papieren of in siliconen muffinvormen en bak de muffins in 25 minuten gaar (als je er met een satéprikker in prikt en deze er droog uit komt, is de muffin gaar).