Een basisrecept voor suikervrije havermoutkoekjes. Voor in de ochtend of tussendoor.. Voor eigenlijk elk moment van de dag! Dat wordt smullen.
Oat cookies-main

Suikervrije Havermoutkoekjes

havermout koekjes recepten

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 25 min (oven)

Lekker genieten van havermoutkoekjes. Het basisrecept is te gebruiken met allerlei toevoegingen naar eigen smaak.

Tip: Varieer met havermoutkoekjes door de appel te vervangen door bijvoorbeeld cacaonibs en hazelnoten, blauwe bessen, rozijnen, dadels of noten.
  • Voor ongeveer 20 koekjes: 
  • 100 gram Quaker Havermout
  • 2 bananen
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  1. Snijd het fruit in kleine stukjes en meng het in de blender of keukenmachine.
  2. Voeg de kaneel toe aan het mengsel.
  3. Voeg de Quaker Havermout aan het mengel toe en mix kort.
  4. Vorm rollen van ca. 4 cm doorsnede. Laat deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast opstijven.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrol in plakjes van ca. 1 cm en leg deze op het bakpapier.
  6. Bak de havermoutkoekjes vervolgens in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Een basisrecept voor suikervrije havermoutkoekjes. Voor in de ochtend of tussendoor.. Voor eigenlijk elk moment van de dag! Dat wordt smullen.
Oat cookies-main

Suikervrije Havermoutkoekjes

havermout koekjes recepten

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 25 min (oven)

Lekker genieten van havermoutkoekjes. Het basisrecept is te gebruiken met allerlei toevoegingen naar eigen smaak.

Tip: Varieer met havermoutkoekjes door de appel te vervangen door bijvoorbeeld cacaonibs en hazelnoten, blauwe bessen, rozijnen, dadels of noten.
  • Voor ongeveer 20 koekjes: 
  • 100 gram Quaker Havermout
  • 2 bananen
  • 2 appels
  • 2 tl kaneel
  1. Snijd het fruit in kleine stukjes en meng het in de blender of keukenmachine.
  2. Voeg de kaneel toe aan het mengsel.
  3. Voeg de Quaker Havermout aan het mengel toe en mix kort.
  4. Vorm rollen van ca. 4 cm doorsnede. Laat deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast opstijven.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de deegrol in plakjes van ca. 1 cm en leg deze op het bakpapier.
  6. Bak de havermoutkoekjes vervolgens in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen op de bakplaat.