Een recept voor een havermout ontbijtkoek, waar je de ochtend mee door komt! Maak de koeken in het weekend en geniet de hele week van een voedzaam ontbijt.
Havermout ontbijtkoeken-main

STEVIGE HAVERMOUT ONTBIJTKOEK

havermout ontbijtkoek recepten

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 20 min (oven)

  • Home

Soms heb je gewoon geen tijd om uitgebreid te ontbijten en wil je een makkelijke en snelle ‘snack’, waarmee je de ochtend kunt overbruggen en de ergste trek stilt. Als je op zondag een aantal van deze ontbijtkoeken maakt, heb je voor de hele week een snel ontbijt. 

  • Voor ongeveer 8 flinke koeken: 
  • 60 gram volkoren meel
  • 60 gram amandelmeel
  • 1tl bakpoeder
  • 80 ml plantaardige olie
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 gram Quaker Havermout
  • 60 gram gedroogde cranberry's, eventueel iets kleiner gehakt
  • 60 gram hazelnootjes, iets gehakt
  • Optioneel: 50 gram cacaonibs
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloemsoorten en het bakpoeder.
  3. Meng in een andere kom de olie, de suiker, het ei en de vanille. Roer dit goed door en voeg dan het bloemmengsel toe.
  4. Even flink roeren, zodat alles goed mengt.
  5. Voeg als laatste de hazelnoten, cranberry's en Quaker Havermout toe en eventueel de cacaonibs.
  6. Maak bolletjes deeg met je handen door een flinke eetlepel deeg te pakken en vorm hier vervolgens koeken van. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak de koeken 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte trommel. Je kunt de koeken ook invriezen. Ze zijn dan na ontdooien wel iets minder krokant, maar zeker niet minder lekker.
Een recept voor een havermout ontbijtkoek, waar je de ochtend mee door komt! Maak de koeken in het weekend en geniet de hele week van een voedzaam ontbijt.
Havermout ontbijtkoeken-main

STEVIGE HAVERMOUT ONTBIJTKOEK

havermout ontbijtkoek recepten

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 20 min (oven)

  • Home

Soms heb je gewoon geen tijd om uitgebreid te ontbijten en wil je een makkelijke en snelle ‘snack’, waarmee je de ochtend kunt overbruggen en de ergste trek stilt. Als je op zondag een aantal van deze ontbijtkoeken maakt, heb je voor de hele week een snel ontbijt. 

  • Voor ongeveer 8 flinke koeken: 
  • 60 gram volkoren meel
  • 60 gram amandelmeel
  • 1tl bakpoeder
  • 80 ml plantaardige olie
  • 120 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 groot ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 gram Quaker Havermout
  • 60 gram gedroogde cranberry's, eventueel iets kleiner gehakt
  • 60 gram hazelnootjes, iets gehakt
  • Optioneel: 50 gram cacaonibs
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloemsoorten en het bakpoeder.
  3. Meng in een andere kom de olie, de suiker, het ei en de vanille. Roer dit goed door en voeg dan het bloemmengsel toe.
  4. Even flink roeren, zodat alles goed mengt.
  5. Voeg als laatste de hazelnoten, cranberry's en Quaker Havermout toe en eventueel de cacaonibs.
  6. Maak bolletjes deeg met je handen door een flinke eetlepel deeg te pakken en vorm hier vervolgens koeken van. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Bak de koeken 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  8. Laat helemaal afkoelen op de bakplaat en bewaar in een luchtdichte trommel. Je kunt de koeken ook invriezen. Ze zijn dan na ontdooien wel iets minder krokant, maar zeker niet minder lekker.