Een fruitig recept: havermoutrepen met bananen, gedroogd fruit en zaden. Alles wat je nodig hebt voor een goed ontbijt of tussendoortje!
Breakfast bars-main

ON-THE-GO ONTBIJTREEP

havermout repen recepten

Voorbereiding: 35 min

Bereiding: 20 min (oven)

Deze repen leveren alles wat nodig is voor een goed ontbijt. Je kunt ze ongeveer een week bewaren in een koektrommel. Handig voor een ontbijt ‘on-the-go’, of gewoon als tussendoortje.

  • Voor ongeveer 20 ontbijtrepen: 
  • 2 bananen
  • 200 gram gemengde gedroogde vruchten naar keuze (bijvoorbeeld cranberry's, pruimen, vijgen, abrikozen, dadels)
  • 150 gram Quaker Havermout
  • 100 gram volkoren bloem
  • 5 gram (1 tl) bakpoeder uit een zakje
  • 20 gram (2 el) ahornsiroop
  • 20 gram (2 el) olijfolie of sojaboter
  • naar keuze 50 gram zaden of pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes, kokos…)
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Prak de bananen en mix deze met het gedroogde fruit.
  3. Voeg hier de Quaker Havermout, de bloem, het bakpoeder, de zaden/pitten, de olie/sojaboter en de ahornsiroop aan toe. Als het deeg te droog is, mix er dan nog een stuk sappig fruit door.
  4. Strijk het mengsel uit op bakpapier en snijd er repen van. Bak deze vervolgens 20 minuten in de oven. Even af laten koelen - eet smakelijk!
Een fruitig recept: havermoutrepen met bananen, gedroogd fruit en zaden. Alles wat je nodig hebt voor een goed ontbijt of tussendoortje!
Breakfast bars-main

ON-THE-GO ONTBIJTREEP

havermout repen recepten

Voorbereiding: 35 min

Bereiding: 20 min (oven)

Deze repen leveren alles wat nodig is voor een goed ontbijt. Je kunt ze ongeveer een week bewaren in een koektrommel. Handig voor een ontbijt ‘on-the-go’, of gewoon als tussendoortje.

  • Voor ongeveer 20 ontbijtrepen: 
  • 2 bananen
  • 200 gram gemengde gedroogde vruchten naar keuze (bijvoorbeeld cranberry's, pruimen, vijgen, abrikozen, dadels)
  • 150 gram Quaker Havermout
  • 100 gram volkoren bloem
  • 5 gram (1 tl) bakpoeder uit een zakje
  • 20 gram (2 el) ahornsiroop
  • 20 gram (2 el) olijfolie of sojaboter
  • naar keuze 50 gram zaden of pitten (pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaadjes, kokos…)
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Prak de bananen en mix deze met het gedroogde fruit.
  3. Voeg hier de Quaker Havermout, de bloem, het bakpoeder, de zaden/pitten, de olie/sojaboter en de ahornsiroop aan toe. Als het deeg te droog is, mix er dan nog een stuk sappig fruit door.
  4. Strijk het mengsel uit op bakpapier en snijd er repen van. Bak deze vervolgens 20 minuten in de oven. Even af laten koelen - eet smakelijk!