Een noten - en zadenmix om je Quaker Havermoutpap te pimpen. Maak deze topping van te voren in een luchtdichte pot om een kant-en-klare topping te hebben.
Nutty topping-main

NOTEN HAVERMOUTPAP TOPPING

havermoutpap recepten

Voorbereiding: 2 min

Bereiding: 10 min (oven)

Soms is het fijn om een kant-en-klare topping te hebben, die je ‘s ochtends zo op je Quaker Oats Express kunt strooien. Deze maak je van te voren en afgesloten in een luchtdichte pot gaat de topping zeker een week mee.

  • 50 gram zonnebloempitjes
  • 50 gram pompoenpitjes
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 50 gram gemengde noten
  • 1 verpakking Quaker Oats Express
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en spreid de noten en zaden uit op een bakplaat. Je wilt een enkele laag hebben om zo mooi mogelijk te roosteren.
  2. Doe in de oven en rooster voor ongeveer tien minuten of tot de mix goudbruin is. Laat goed afkoelen, voordat je de mix overdoet in een luchtdichte pot (een oude schoongemaakte jampot is hiervoor ideaal).
  3. Snijd de gedroogde abrikozen fijn en voeg die toe aan de pot. Even schudden en je mix is klaar voor gebruik.

Maak de Oats Express door de gebruiksaanwijzing op de verpakking te volgen. Variëren kun je makkelijk door bijvoorbeeld de ene keer amandelmelk te gebruiken, de volgende dag sojamelk enzovoort.

Bestrooi je havermout met de mix en voeg eventueel nog vers fruit toe voor een lekker en snel ontbijt.

Een noten - en zadenmix om je Quaker Havermoutpap te pimpen. Maak deze topping van te voren in een luchtdichte pot om een kant-en-klare topping te hebben.
Nutty topping-main

NOTEN HAVERMOUTPAP TOPPING

havermoutpap recepten

Voorbereiding: 2 min

Bereiding: 10 min (oven)

Soms is het fijn om een kant-en-klare topping te hebben, die je ‘s ochtends zo op je Quaker Oats Express kunt strooien. Deze maak je van te voren en afgesloten in een luchtdichte pot gaat de topping zeker een week mee.

  • 50 gram zonnebloempitjes
  • 50 gram pompoenpitjes
  • 50 gram sesamzaadjes
  • 50 gram gemengde noten
  • 1 verpakking Quaker Oats Express
  1. Verwarm de oven voor op 200°C en spreid de noten en zaden uit op een bakplaat. Je wilt een enkele laag hebben om zo mooi mogelijk te roosteren.
  2. Doe in de oven en rooster voor ongeveer tien minuten of tot de mix goudbruin is. Laat goed afkoelen, voordat je de mix overdoet in een luchtdichte pot (een oude schoongemaakte jampot is hiervoor ideaal).
  3. Snijd de gedroogde abrikozen fijn en voeg die toe aan de pot. Even schudden en je mix is klaar voor gebruik.

Maak de Oats Express door de gebruiksaanwijzing op de verpakking te volgen. Variëren kun je makkelijk door bijvoorbeeld de ene keer amandelmelk te gebruiken, de volgende dag sojamelk enzovoort.

Bestrooi je havermout met de mix en voeg eventueel nog vers fruit toe voor een lekker en snel ontbijt.