Dadel-Noten Ontbijttaart met havermout: Dit recept is perfect voor een lekker ontbijtje in de ochtend of voedzame snack voor tussendoor.
Dadel notentaart-main

DADEL NOTEN ONTBIJTTAART

havermout taart recepten

Voorbereiding: 15 min

Bereiding: 2 uur in de koelkast

Deze overheerlijke ontbijttaart geeft je genoeg vulling om de ochtend door te komen, maar kan ook prima dienen als traktatie bij de koffie. Of gewoon als voedzame snack voor tussendoor. 

  • 120 gram dadels zonder pit
  • 60 gram rauwe (dus ongebrande) cashewnoten
  • 75 gram geraspte kokos (3/4 kop)
  • 60 gram Quaker Havermout Muesli Noten
  • 2 el vloeibare honing of agave siroop
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el hennepzaad
  • 1/4 tl zout
  • handje hazelnootjes
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en draai alles fijn. Het blijft een redelijk losse structuur, maar als je er met je vingers in knijpt moet het een beetje aan elkaar blijven plakken.
  2. Bekleed een ringvorm van maximaal 20 cm doorsnede met een stuk bakpapier en stort het mengsel erin. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en laat een paar uur (twee uur is in principe genoeg) opstijven in de koelkast.
  3. Bewaar de taart in de koelkast, dan blijft het mooi stevig!

N.B.: Als je geen rauwe cashewnoten kunt vinden, dan kun je deze vervangen door blanke amandelen.

Dadel-Noten Ontbijttaart met havermout: Dit recept is perfect voor een lekker ontbijtje in de ochtend of voedzame snack voor tussendoor.
Dadel notentaart-main

DADEL NOTEN ONTBIJTTAART

havermout taart recepten

Voorbereiding: 15 min

Bereiding: 2 uur in de koelkast

Deze overheerlijke ontbijttaart geeft je genoeg vulling om de ochtend door te komen, maar kan ook prima dienen als traktatie bij de koffie. Of gewoon als voedzame snack voor tussendoor. 

  • 120 gram dadels zonder pit
  • 60 gram rauwe (dus ongebrande) cashewnoten
  • 75 gram geraspte kokos (3/4 kop)
  • 60 gram Quaker Havermout Muesli Noten
  • 2 el vloeibare honing of agave siroop
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 2 el hennepzaad
  • 1/4 tl zout
  • handje hazelnootjes
  1. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een keukenmachine en draai alles fijn. Het blijft een redelijk losse structuur, maar als je er met je vingers in knijpt moet het een beetje aan elkaar blijven plakken.
  2. Bekleed een ringvorm van maximaal 20 cm doorsnede met een stuk bakpapier en stort het mengsel erin. Druk goed aan met de achterkant van een lepel en laat een paar uur (twee uur is in principe genoeg) opstijven in de koelkast.
  3. Bewaar de taart in de koelkast, dan blijft het mooi stevig!

N.B.: Als je geen rauwe cashewnoten kunt vinden, dan kun je deze vervangen door blanke amandelen.