Quaker Havermout Mueslirepen: een havermout recept dat je kunt aanpassen naar je eigen wensen door te variëren met noten of zaden. Leuk als traktatie!
muesli2

DADEL MUESLIREEP

havermout repen recepten

Voorbereiding: 15 min

Bereiding: 30 min (oven)

Een lekker makkelijk recept dat je aan kunt passen aan je eigen wensen door te variëren met noten of zaden. Handig om 's ochtends mee te nemen.
Let op dat je Medjool dadels gebruikt. Deze zijn plakkeriger ​dan ​andere dadels en ​zorgen daardoor voor meer samenhang in de reep. ​

Voor 12 tot 14 ​mueslirepen: 
  • 250 gram Quaker Havermout Muesli Noten
  • 25 gram rozijnen
  • 50 gram amandelenschaafsel
  • 50 gram pompoenpitjes
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 20 gram sesamzaadjes
  • 175 gram ontpitte dadels (medjool dadels werken het beste)
  • rasp van een flinke citroen
  • 2,5 el kaneel
  • 1 tl kardemom (optioneel)
  • 150 gram honing
  •  4 el water
  •  4 el olie
  1. Doe de dadels in een keukenmachine of bakje van een staafmixer en draai fijner.
  2. Weeg de muesli, rozijnen, amandelschaafsel, pompoenpittjes en zonnebloempitjes af en doe ze bij elkaar in een grote kom. Voeg de dadels eraan toe. Doe de specerijen en de rasp van de citroen erbij en meng met de honing, het water en de olie.
  3. Roer alles goed door tot alles bedekt is met een laagje honing. Als het mengsel te droog lijkt, voeg dan nog wat honing toe.
  4. Gebruik een vierkant bakblik en bedek dit met bakpapier. Druk hier het mengsel stevig in en druk het aan met de achterkant van een lepel.
  5. Verwarm de oven voor op 200˚C en bak het mengsel ongeveer 30 minuten ​af tot het goudbruin is.
  6. Laat volledig afkoelen voor je het in repen snijdt.
Quaker Havermout Mueslirepen: een havermout recept dat je kunt aanpassen naar je eigen wensen door te variëren met noten of zaden. Leuk als traktatie!
muesli2

DADEL MUESLIREEP

havermout repen recepten

Voorbereiding: 15 min

Bereiding: 30 min (oven)

Een lekker makkelijk recept dat je aan kunt passen aan je eigen wensen door te variëren met noten of zaden. Handig om 's ochtends mee te nemen.
Let op dat je Medjool dadels gebruikt. Deze zijn plakkeriger ​dan ​andere dadels en ​zorgen daardoor voor meer samenhang in de reep. ​

Voor 12 tot 14 ​mueslirepen: 
  • 250 gram Quaker Havermout Muesli Noten
  • 25 gram rozijnen
  • 50 gram amandelenschaafsel
  • 50 gram pompoenpitjes
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 20 gram sesamzaadjes
  • 175 gram ontpitte dadels (medjool dadels werken het beste)
  • rasp van een flinke citroen
  • 2,5 el kaneel
  • 1 tl kardemom (optioneel)
  • 150 gram honing
  •  4 el water
  •  4 el olie
  1. Doe de dadels in een keukenmachine of bakje van een staafmixer en draai fijner.
  2. Weeg de muesli, rozijnen, amandelschaafsel, pompoenpittjes en zonnebloempitjes af en doe ze bij elkaar in een grote kom. Voeg de dadels eraan toe. Doe de specerijen en de rasp van de citroen erbij en meng met de honing, het water en de olie.
  3. Roer alles goed door tot alles bedekt is met een laagje honing. Als het mengsel te droog lijkt, voeg dan nog wat honing toe.
  4. Gebruik een vierkant bakblik en bedek dit met bakpapier. Druk hier het mengsel stevig in en druk het aan met de achterkant van een lepel.
  5. Verwarm de oven voor op 200˚C en bak het mengsel ongeveer 30 minuten ​af tot het goudbruin is.
  6. Laat volledig afkoelen voor je het in repen snijdt.