Een recept voor appelkruimeltaart met Quaker Havermout! Voor veel mensen is de appelkruimeltaart de lekkerste appeltaart die er is!
Apple crumble-main

APPELKRUIMELTAART

havermout appeltaart recepten

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 35 min (oven)

  • 75 gram Quaker Havermout
  • 75 gram bloem
  • 150 gram rietsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 1 mespuntje kaneel
  • snufje zout
  • 6 stevige appels (bijv. Goudrenet)
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 el roomboter
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kaneel
  • Optioneel: ½ kopje gewelde rozijnen
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de Quaker Havermout, de bloem, de rietsuiker, de boter, de kaneel en het zout in een kom en kneed dit alles tot een kruimelig deegmengsel.
  3. Voor het appelmengsel: meng in een andere kom de appels (geschild en in stukjes gesneden) met de rietsuiker, de gesmolten boter, het citroensap, de kaneel en eventueel de rozijnen.
  4. Doe het appelmengsel in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
  5. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het appelmengsel en bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven. Het kruimeldeeg moet goudbruin zijn en de appels moeten zacht zijn.

Tip: Serveer met vanille-ijs.

Een recept voor appelkruimeltaart met Quaker Havermout! Voor veel mensen is de appelkruimeltaart de lekkerste appeltaart die er is!
Apple crumble-main

APPELKRUIMELTAART

havermout appeltaart recepten

Voorbereiding: 30 min

Bereiding: 35 min (oven)

  • 75 gram Quaker Havermout
  • 75 gram bloem
  • 150 gram rietsuiker
  • 100 gram roomboter
  • 1 mespuntje kaneel
  • snufje zout
  • 6 stevige appels (bijv. Goudrenet)
  • 50 gram rietsuiker
  • 1 el roomboter
  • 1 el citroensap
  • 1 tl kaneel
  • Optioneel: ½ kopje gewelde rozijnen
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Doe de Quaker Havermout, de bloem, de rietsuiker, de boter, de kaneel en het zout in een kom en kneed dit alles tot een kruimelig deegmengsel.
  3. Voor het appelmengsel: meng in een andere kom de appels (geschild en in stukjes gesneden) met de rietsuiker, de gesmolten boter, het citroensap, de kaneel en eventueel de rozijnen.
  4. Doe het appelmengsel in een met boter ingesmeerde ovenschaal.
  5. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het appelmengsel en bak de taart 35 tot 40 minuten in de oven. Het kruimeldeeg moet goudbruin zijn en de appels moeten zacht zijn.

Tip: Serveer met vanille-ijs.